Wykonujemy oblewarki przeznaczone do pracy z czekoladą i produktami czekoladopodobnymi, służące do powlekania pralin, wafli, batonów, czekoladek, cukierków itp. Jesteśmy w stanie dostosować i zoptymalizować osiągi i parametry oblewarek do konkretnych zastosowań. Doposażamy nasze maszyny w systemy transportu produktu.
Oblewarki produkujemy jako samodzielne maszyny przystosowane do istniejących linii produkcyjnych w zakładzie naszego Klienta lub w połączeniu z innymi maszynami naszej produkcji - tunelami chłodniczymi i systemami transportu. Oblewarki doposażamy w razie potrzeby m.in. w rozmaite systemy dekorowania produktu.
Zdajemy sobie sprawę, że w branży cukierniczej wygląd wyrobów odgrywa bardzo istotną rolę, dlatego wszystkie gabaryty naszych oblewarek, ich wydajność i sposób oblewania, dobierane są indywidualnie do konkretnego rodzaju wyrobu. Dzięki temu produkty naszych Klientów wyglądają estetycznie, apetycznie i zachęcają do zakupu. Wszystkie oblewarki wyposażone są w intuicyjny i nowoczesny system sterowania.
Główne atrybuty naszych oblewarek:
- Całość konstrukcji - rama, zbiornik, wanna, siatka wykonane z polerowanej stali szlachetnej AISI 304.
- Możliwość całkowitego lub jednostronnego oblewania czekoladą.
- Konstrukcja posadowiona na stopkach z możliwością precyzyjnego wypoziomowania.
- Zbiornik czekolady z płaszczem grzewczym wyposażony w mieszadło oraz mierniki przepływu
- Podwójna kurtyna do nakładania czekolady.
- Tacka rozprowadzająca z możliwością regulacji wysokości.
- Wibracyjny system usuwania nadmiaru czekolady.
- Wymienna wanna do czekolady wyposażona w mieszadło.
- Intuicyjny panel sterowania, zastosowanie czujników temperatury, poziomu, przepływu, sterowanie prędkością.